Jan houdt van hout

Wat je moet weten
Als kleine jongen was ik altijd aan het timmeren en creëren. De liefde voor het ambacht is met de paplepel ingegoten door mijn opa en vader. Toch koos ik voor de Grafische school omdat ik vormgever wilde worden. Naast het grafische werk ontwikkelde ik mijn ambitie voor het maken van meubels.  Zowel nieuw als gebruikt materiaal heeft mijn liefde. Mijn passie is mijn beroep geworden. Ik ben gelukkig omdat ik mensen blij kan maken met mijn meubels en oplossingen.

Wat je misschien wil weten
Hout wordt niet weggegooid. Er gaat iets van gemaakt worden en in het uiterste geval verdwijnt het in de kachel. Zeventig procent van mijn huis is selfmade. Vijftig procent van mijn interieur is selfmade en twintig procent is kringloop. Ben verliefd op Noorwegen, de Alpen en onze Hollandse uiterwaarden. Wil al jaren een veranda bouwen en staat bovenaan mijn lijstje en ik wil graag een keer een meubel maken van het hout van een oude berghut.

Leuk om naar te kijken: Stage Jan bij Piet Hein Eek (2013)
In het filmpje vertel ik mijn verhaal over de stappen die ik maakte naar meubelmaker met als stageplaats bij de designer Piet Hein Eek.

Jan op stage bij Piet Hein Eek in 2013.

Opleidingen
Docent Stadswerkplaats Utrecht
Piet Hein Eek (stageperiode van 3 maanden)
HMC
Ambachtelijk meubelmaker De Schrijn
Grafisch vormgever